Wanneer haptotherapie

jQuery UI Accordion – Default functionalityEen terechte vraag: wanneer is haptotherapie voor jou een effectieve therapie?

Je vindt hieronder veel voorkomende en herkenbare klachten; als je je daarin herkent, kan haptotherapie voor jou een goede weg zijn om tot oplossing van je problemen te komen.

Keuzes maken, daar heb ik moeite mee

Keuzes maken kun je leren maar dan moet je eerst weten wat je wilt. Wat je zélf wilt!

Veel mensen maken keuzes op basis van wat de mensen om hen heen verwachten. Met als risico, dat je keuzes maakt, die niet bij je passen.

Keuzes maken om een ander te pleasen, gaat op den duur wringen en dan loop je vast. Ik leer je keuzes maken die bij jou passen, door te verkennen, samen met jou, waar jouw wensen liggen, wat jij wilt, wat bij jou past. Zonder voortdurend of alleen maar te kijken wat anderen van jouw keuzes vinden.

Daar is durf voor nodig. Ik help je daarmee.

Vermoeid, slecht (in) slapen… ik heb er last van

Als er geen medische oorzaak is, is het belangrijk om naar je leven en werken overdag te kijken.

Wie de hele dag op volle toeren doorrent, kan niet verwachten dat je ’s avonds laat omvalt en lekker inslaapt. Kennelijk leef je in een tempo dat op dit moment niet bij jou past.

Samen met mij ga je kijken waar je zo moe van wordt. Wat jou zoveel energie kost.

En vooral wat je nodig hebt om te kunnen ontspannen. De dagelijkse besognes los te laten, naast je neer te leggen. Zodat je weer zorgeloos gaat slapen en energie opdoet voor de volgende dag.

Ik zit niet lekker in m’n vel

Dit is een veelgehoorde klacht in de hektiek van deze tijd. Vaak komt dat, omdat we een leven leiden vol verplichtingen, proberen te voldoen aan ieders verwachtingen, alles goed willen doen, geen of te weinig nee zeggen en vooral van alles ‘moeten’…

Uiteindelijk doe je weinig meer waar je blij van wordt, wat je energie geeft.

Met mij ga je terugvinden ‘wie ben ik’ en ‘waar word ik blij van’ en ‘wat wil ik nu echt?’. Je zult zien, dat naarmate je dichter bij jezelf komt, je beter in je vel komt te zitten.

Ik ben zo vlak, ik weet niet meer waar ik blij van word

Als je heel lang niet stil hebt gestaan bij jezelf, is die vraag moeilijk te beantwoorden. Dit treedt vaak op als mensen geen invloed meer denken te hebben op hun leven.

Elk mens heeft een liefdevolle, ondersteunende, waarderende en stimulerende omgeving nodig om zich te ontwikkelen en te genieten van het leven, vol levenslust.

Bij mij mag je dat ervaren, en voelen hoe blij je hiervan wordt. Ik help je, uit te vinden hoe je dat in je eigen leven kunt creëren.

Ik ken m’n valkuilen, maar stap er steeds weer in

Wonderlijk, zelfs als we weten waar onze valkuilen liggen vallen we er vaak nog in. Kennelijk zijn sommige patronen hardnekkig en helpen ons niet altijd.

Ik zie vaak, dat mensen in hun hoofd, dus rationeel, weten waar de schoen wringt. Maar om het ook gevoelsmatig te herkennen is de uitdaging.

Ik leer je weer uit je valkuil te komen, als je er toch weer bent ingestapt. Maar vooral leer ik je ook; hoe het voelt als je in de buurt van je valkuil komt. Zodat je er niet in hoeft te stappen.

Ik pieker me suf, ik blijf maar malen

Als je je hoofd, je denken, niet meer kunt stilzetten zit er letterlijk te veel in. Alsof het vast gaat zitten. Soms voel je zelfs niet meer wanneer je rust nodig hebt.

Naar mijn idee hoef je niet alleen maar te ‘denken’ of alleen maar te ‘voelen’, maar gaat het om een juiste balans daartussen.

Denken kun je dus wel; ik ga je helpen, weer te leren voelen. Om gewaar te worden, wat er op je bordje ligt. En te beslissen wat je erop wilt hebben.

Ik moet zoveel. Van mezelf en van anderen

Weet iedereen jou altijd te vinden? Zeg je toch nooit nee?

Niet gek, dat je het gevoel krijgt achter de feiten aan te rennen, geen tijd meer voor jezelf hebt. Je zou er een kort lontje van krijgen…

Als je bij mij komt, gaan we kijken waarom je zoveel moet van jezelf. Waarom je nooit nee zegt. Misschien ben je bang om de ander kwijt te raken, te kwetsen.

Ik laat je ervaren hoe het is om keuzes te hebben. Om bijvoorbeeld ‘nee’ te zeggen. Bij mij en met mij ga je oefenen hoe het voelt als je voor jezelf opkomt. Je grenzen aangeeft.

En wat je zelfs binnen die grenzen voor anderen kunt betekenen.

Ik weet wat ik wil, maar het lukt me niet om dat te bereiken

Hoeveel mensen zullen dit herkennen… je hebt een wens, droom of doel, maar je komt niet toe aan de eerste stap.

Je weet wat je wilt, maar ergens komt het er alsmaar niet van… Waar wacht je op? Wat weerhoudt je?

Samen gaan we ontdekken waar je mogelijkheden, je kwaliteiten liggen.

En vooral, wat jij nodig hebt en wat je kan helpen, je wens of doel te realiseren.

Ik voel me vaak zo onzeker in allerlei situaties

Als je onzeker bent, heb je kennelijk onvoldoende zelfvertrouwen; heb je moeite, je te laten zien, zoals je bent.

Vaak heb je jezelf te klein gemaakt, onderschat je je eigen-waarde.

Samen met mij ga je positieve ervaringen opdoen. Ik leer je, weer op jezelf te vertrouwen, omdat je via mij gaat ervaren dat het goed is zoals je bent.

Zodat jij gaat voelen dat de wereld blij mag zijn met jou.

Ik heb moeite met relaties, met m’n partner, familie, m’n vrienden of collega’s

Het is een bevrijding, om te ervaren dat jij ook een aandeel hebt, als het stroef gaat in een bepaalde relatie. Dat je er – dus – ook invloed op kunt hebben. Richting aan kunt geven. Binnen je familie, met je vrienden, je partner of met collega’s.

Het gaat je enorm helpen als je in relaties aangeeft, waar je grenzen liggen; en dat je bepaalt, wat je wel of niet deelt met de ander(en).

Samen verkennen we, of geven en ontvangen in balans zijn bij je. En wat JIJ met de ander wilt.
Je kunt individueel een afspraak bij me maken of samen met je partner.

Ik heb last van lichamelijke klachten, zoals hyperventileren, migraine, stress, burn-out, gespannen nek of rug

Als er geen medische oorzaak is, maar lichamelijke klachten wel je leven beïnvloeden, is het zaak de bron, de aanjager van je klachten te vinden.

Blijkbaar wil je lijf jou iets zeggen – je klachten zijn een signaal, waar we samen naar gaan kijken.

Dat wordt een ontdekkingstocht, waarin we de oorsprong van je klachten gaan vinden en – veel belangrijker – jouw sleutel tot de oplossing vinden.

Ik heb iets aangrijpends meegemaakt. Hoe moet ik nu verder?

Op sommige gebeurtenissen in het leven hebben we geen invloed. Wél op de wijze waarop we daarmee omgaan.

Het is pijnlijk om te zien, hoe intens verdriet een leven kan beheersen. Alsof het stilstaat.

Ik kan je helpen, te leren omgaan met intens verdriet, of de verwerking van aangrijpende gebeurtenissen.