Yvette is de naam

Yvette van Stuijvenberg is mijn naam. Ik ben van nature geïnteresseerd in mensen; in wat zij denken, voelen en doen; hoe zij zich bewegen, hoe zij functioneren. Als verpleegkundige heb ik onder andere gewerkt met ernstig zieke kinderen. Toen werd mij duidelijk dat elk mens verschillend reageert op ingrijpende gebeurtenissen. Mijn interesse om mensen te helpen en te begeleiden werd nog meer gewekt. Toch had ik het gevoel dat ik binnen dit vak mensen niet echt daadwerkelijk kon ondersteunen. Ik wilde meer bezig zijn met de kern; met vragen als ‘wie ben jij nu echt?’ en ‘wat heb jij nodig?’.

Leven vanuit eigen kracht
Na een grondige oriëntatie ontdekte ik dat vooral de haptotherapie goede aanknopingspunten biedt om mensen, als geheel ziende, effectiever te helpen. Met trauma’s om te leren gaan, weer te gaan leven en groeien vanuit eigen kracht. Ik ben in februari 2011 afgestudeerd aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Berg en Dal. Inmiddels heb ik een goed lopende praktijk. Ook mijn workshops, waarin je kunt kennismaken met de mogelijkheden van haptonomie, zijn drukbezocht.
Ik ben ingeschreven bij de Vereniging Van Haptotherapeuten (VVH), volg regelmatig bijscholingen en ben aangesloten bij een intervisiegroep met andere haptotherapeuten.

Ik ben getrouwd en mijn man en ik hebben samen twee kinderen.

Opleidingen:
– HBO- Verpleegkunde 1994-1998
– Haptotherapie ITH 2007-2011
– In beweging komen ITH 2011
– Haptonomische zwangerschapsbegeleiding ITH 2011-2012
– Kinderhaptotherapie Synergos 2013
– Hooggevoelige Kinderen Bivt 2014
– Systemisch werken Bivt 2016
– EFT Emotionally Focused Therapy (Relatietherapie) 2018-2019
– Massage en intimiteit Holos 2019
– Haptonomisch drieluik HCN 2019
– Kinderhaptotherapie HCN 2020
– Systemisch werk (Familieopstellingen) Academie voor Systemisch werk 2021-2022